sreda, 22. julij 2015

Kam je šlo pet tednov?!



Bonjour!

Malce že zamujam s tedenskim dnevnikom...ampak nisem uspela spisati vsega do začetka novega tedna. Torej here we go...nova pošiljka dogodivščin iz kampa!


PONEDELJEK 13.7.2015:
Ponedeljki so po novem naši frej dnevi. Kot ponavadi smo spet neorganizirani in do zadnjega nismo vedeli kaj bomo počeli. Zjutraj sem si naštimala budilko, da bom šla v telovadnico...haha nop, sem raj spala do budnice :D kot sem že omenila v prejšnjem dnevniku so se fantje kar tako med sabo zmenili, da grejo v Boston brez nas. Oprostite izrazu ampak nisem našla bolj primernega...Fuck them! Me smo na hitro splanirale naš dan, da smo še dovolj zgodaj zaprosile za prevoz. Tako smo se po zajtrku nameravale odpraviti v bližnje mestece Lee. Tik preden smo odšle, se je po dekliškem kampu sprehodil medved!! Jaz sem ga pa spet zamudila!! -.- enkrat v tem poletju mi pa mora ratat, da ga vidim!! Terrence bi nas moral peljati v mesto, da bi ujele bus, pa se je odpeljal brez nas haha bumbar. Še dobro, da je Caroline tako fejst, da nas je peljala direktno v Lee Outlet. Valda šoping! New shoeees haha (interna fora :D). Po tem, ko so punce in Greg zapravili ogromno (jaz sem kupila le nove Allstarke, ki so bile 35$ haha) smo se dobili na Food court-u, nekaj prigriznili in tekli na bus za Lee. Tam smo šli gor in dol po ulici...ni ravno ogromno mesto haha je pa zelo zelo ameriško :) ker nismo imeli veliko za počet, smo se odločili, da se odpravimo peš v Stockbridge ker smo si res želeli krofkov iz doughnut store...na karti je izgledala razdajla prece kratka....well, not so much in reality haha hodili smo kakšno urco če ne še več po največjem soncu, pločnik je bil do ¼ poti potem ga je pa zmanjkalo, za nameček je bila pa še trgovina s krofki zaprta. :( še dobro, das mo našli soco creamery kjer smo šli na sladoled in osvežilno pijačko. Nato smo malo pohajkovali po mestecu, iskali signal, da smo lahko poklicali kamp za prevoz. Nazaj smo se vrnili ravno v času za večerjo! Bil je sweet potato fries! Res sem bila exciteeeed, pa ga je zmanjkalo, preden sem prišla na vrsto -.- soooo angry!
Kasneje smo se malo družili v field house in malo debatirali o opcijah za naslednje frej dneve.
This was a really nice day! :)







TOREK 14.7.2015:
Dopoldne je minilo kot običajno. Budnica, zajtrk, pospravljanje hiške in cirkus. Do kosila se ni zgodilo nič posebnega. Popoldne sem preživela na gimnastiki in med free play period na spinningu z Meghan. Pridružili sta se še Caroline in Rachel. Caroline je znorela, ker je bila spinn soba grozno razmetana, nekatera kolesa so bila uničena, brez pedal in sedal, umazana...vse to pa zato, ker nekateri counselorji uporabljajo spinn sobo in ne znajo pospravit za sabo+ker ne znajo uporabljati koles, se ta gladko uničijo. Žalost. Zaradi tega se je Caroline odločila, da bo zaprla spinn sobo za prosto uporabo... :( sledila je večerja, po večerji pa BOOM!! V jedilnico je vstopil director kampa in Carolinin mož Marc...iz njegovih ust zazvenijo resne besede...”V kampu imamo izredno situacijo. Prosim vas, da vsi ostanete mirni, brez panike”. Vsa jedilnica je vtihnila...lahko si videl strah na obrazih nekaterih otrok in counselorjev haha Marc nadaljuje...”V blizini glavne hiše se zadržuje velika nevarna žival, morda je našla način, da pride v hišo...” (v tistem momentu prisežem, da sem močno upala, da je to medved in da ga bom končno uspela videt!! Aaaaaaaa)...potem pa v jedilnico priteče eden od Marcovih psov okiten z baloni, trakci, bleščicami in Marc zavpije “ta velika žival uradno odpira letošnje College games in colour war!!”...Cela jedilnica naenkrat v zrak! Navdušenje, kričanje, tolčenje po mizah, po tem, ko so razdelili liste z ekipami, ravnatelji in podravnatelji posameznih univerz, so jih otroci pograbili, iskali svoje ime in svojo ekipo. Takšna norija, vam povem! Vsaka ekipa zastopa eno priznano športno univerzo v ZDA. Beli, zastopajo Indiana Hoosiers, modri pa Wake Forrest Demon Deacons (iz slik pa razberite med katere spadam jaz ;)) Jutri bo jedilnica primerno okrašena obema ekipama, razdeljena bo na modro in belo polovico. Kapetana oz. ravnatelja pa sedita v sredini za eno mizo. Danes imamo tako namesto lig otvoritveni Basketball Jamboree. Po večerji smo vsi tekli v hiške, da se pripravimo, oblečemo svoje barve in se vrnemo na igrišča! Blue vs. White! Od najmlajših do counselorjev, vsi so igrali. Imeli smo dj-a Ken-a (Jamaican tennis coach, največja legenda!), pa komentatorja Jamesa, to je bil en vesel dogodek, definitivno eden najbolj zabavnih dni kampa. Morali bi videti vso to navijanje, vpitje, smeh...ki se je nadaljeval še v hiški po tekmah.



Zvečer sem bila na dolžnosti v hiški. Ena od punc Rilye je bila fuul žalostna, ker je izgubila štiriperesno deteljico, prvo, ki jo je našla v svojem življenju...tako je bila vznemirjena, da je jokala. Tako da sva imeli malo therapy talk, da se je pomirila...ko so se ostale punce vrnile iz mesta, sem jim povedala kaj se je zgodilo...Denise je rekla, da je ona našla eno štiriperesno deteljico...pa sem predlagala, če bi bila dovolj dobra, da jo uporabimo in naredimo neko malo stvarco za Rilye. Tako smo jo nalepile na list papirja in zraven dopisale lušten stavek za spomin...komaj čakam, da ji jutri to podarimo! :)


SREDA 15.7.2015:
Zjutraj budnica kot običajno. Vsi smo se oblekli v svoje bojne barve, primerno tekmovalnemu duhu. Jedilnica je bila okrašena  in pripravljena na igre...fenomenalno! Po zajtrku smo imeli kot običajno čas za pospravljanje potem pa prve uradne tekme College Games. Vsaka ekipa se je zbrala na svojem zbirnem mestu in imela sestanek. Vadili smo navijanje, sestavili strategije, se naučili navijaške reke in razdelili otroke po starostnih skupinah potem pa šmrc na igrišča! Let’s go blue team!! Jaz sem šla s fanti na flag football...to je klasični ameriški nogomet z izjemo tega, da je dokaj nekontaktna igra...namesto kontakta ob zaustavljanju igralca z žogo, mu nasprotniki poskušajo sneti zastavico, ki jo ima vsak igralec zapeto okoli pasu. Zanimiva zadeva, nisem pa dojela točkovanja in vodenja rezultatov...vem le, da je touchdown vreden 6 točk :D to tekmo smo na žalost izgubili :( potem smo se premaknili na igrišče za odbojko na mivki...yeeeey zmaga!! Vročina danes je bila absolutno ubitačna! Vsi smo komaj čakali, da se zaključi dopoldanski del tekem in da bo kosilo. Po obedu so razglasili rezultate prvih dopoldanskih tekem in skupni seštevek točk...kakšno navijanje, ploskanje in tolčenje po mizah od navdušenja ob razglasitvi rezultatov...norooo, res lepo doživetje! :) otroci so tako uživali! Po kosilu smo se malo spočili nato pa je sledil drugi del tekmovanj. Tokrat sem bila z malimi fanti na tenisu potem pa na kickballu. Sem se naučila nekaj novega...kickball je podoben baseballu, le da namesto udarjanja male žogice s kijem, metalec zakotali večjo žogo (velikost manjše odbojkaške žoge) proti “tekaču”...ta jo brcne in teče do prve (druge/tretje baze, če mu rata vrhunski brc, lahko priteče nazaj domov = Homerun). Ha, vidte, že obvladam :D valda, modri smo zmagal, kako pak, če sva pa z Emily vodili našo ekipo (razen tega, da jaz nimam pojma, njej se pa vsaj mal sanja kaj pa kako haha). Na večerji spet razglasitev rezultatov in norija...do sedaj beli vodijo v točkah že za ogromno, ampak mi se ne damo! Še vedno nas čaka večerni del in jutri cel dan! Tokrat sva bili z Emily s fantki na kickball. Nažalost smo izgubili...po tekmi se je eden od fantkov popolnoma zlomil, sesedel se je na tla in jokal, tako je bil razočaran, ker je modra ekipa zgubila in res hudo zaostajamo v točkah...govoril je kako smo bedni, najslabši in kako vedno izgubimo...revež, tako se je trudil zdej mu je pa vse motivacije zmanjkalo! Tukej se počutim že kot terapevt haha upam, da ne bo čist vrgel puško v koruzo. Hvala bogu je bil danes naš večer off. Tokrat je bila v naši hiški ena druga counselorka...in je zamujala na svojo delovno dolžnost sto leeet, koza! Če bi šli ven, bi se danes definitivno odpeljali brez mene, ravno zaradi nje. Ajoj. Še dobro, da smo se samo družili v Field house.
Tele igre so kar naporna zadeva, saj smo ves čas v pogonu! Skos skačemo nekje okoli in nimamo prostih izbirnih ur. Šibat spat, da bomo polni energije jutri!




ČETRTEK 16.7.2015:
Danes sem se končno spet odločila, da bom zjutraj vstala in šla v telovadnico. Nazaj v hiški sem bila še pred budnico in ready for breakfast just in time. Spet so naznanili trenutne rezultate včerajšnjih večernih iger. Modrim še vedno zelo slabo kaže :( takoj po zajtrku in jutranjem pospravljanju hišk sta se obe barvni delegaciji sestali na zbirnih mestih za dnevni sestanek...potem sem malo pohajkovala okoli in končala na kickballu z mlajšimi puncami. Z njimi sem kasneje odšla še dol proti  jezeru, kjer so imele plavanje. Po kosilu in popoldanskem počitku je sledila softball tekma s starejšimi puncami. Softball je že bolj podoben pravemu baseball, razlika je le v tem, da je žogica malce večja. Res je bilo smešno gledati punce kako so mahale s tistim kijem po zraku haha tokrat smo gladko zmagale, saj smo dosegle kar 12 homerun-ov, bela ekipa pa le 2 :) zadnja popoldanska tekma za punce je bila flag football, na začetku nam je kazalo zelo dobro, potem smo šle pa sam še navzdol haha :D pred večerjo nas je nekaj deklet šlo še na gimnastiko, kjer je glavna trenerka Susan pripravila malo tekmovanje, v katerem je zopet prevladala bela ekipa. Po večerji je spet sledila razglasitev rezultatov današnjih tekmovanj...modrim se stanje počasi izboljšuje, danes smo nadoknadili velik zaostanek, a nam še vedno fali kar nekaj točk, da ujamemo bele. Večerna aktivnost in zadnja izmed tekmovanj v okviru College games je bilo tekmovanje v znanju (kviz na temo športa). Ful je zanimivo, kako večina otrok pozna odgovore na vsa mogoča vprašanja o baseballu, ameriškem nogometu, nba ligi, kam na katere kolidže so hodili določeni igralci, katere pozicije so igrali v času kolidža itd...jaz nisem imela pojma, ne bi znala odgovorit na 90% postavljenih vprašanj :D
Po tekmovanju smo counselorji na dolžnosti morali zapustiti dvorano in se prfočkat na delovna mesta. Spet sem bila v hiški in spet sem šla spat bolj zgodaj. Mi kar koristijo te delovne ure v hiški, ker grem lahko prej spat :D


PETEK 17.7.2015:
Danes ponoči je bilo groooozno mrzlo, čeprav sem imela rjuhco in dekco, sem si ponoči oblekla še jopico. Groza! Danes je bil zdnji pravi “delovni dan” 2nd session-a. Po zajtrku so nam svetovali, da začnemo pucat hiške, saj morajo biti uštimane do nedelje, ko dobimo nove otroke. Punce, ki jutri odhajajo smo morale spakirat in pripravit na odhod. Na cirkusu smo spet poizkušale nove prvine (še vedno imam modrice haha). Na mesto kjer imamo prostor za circus je ogromno malin! Tukaj očitno res ni v navadi, da se jagodičevje, ki ga najdeš tako zunaj, poje...valda, da ga jaz tudi ne bi, če ne bi bila res ziher, da so to maline...vrhunsko! zastonj in popolnoma bio pa še noroo rastejo! :D vmes smo z Annie dobile info, da imata dve od dnevnih kamperjev uši! Hallooooo, a lahko še kej staknemo tle?!?! Prec sm tekla v field house na wifi, da sem pisala Emily, ki je imela day off, da nam priskrbi Tee tree oil, ki mi ga je svetovala Annie.
Pred kosilom smo se še vedno ukvarjale s pakiranjem, po kosilu pa generalka pucanje. Tamale smo sterale, da so lepo uštimale svoje stvari in potem pomagale pri čiščenju. Sem kar ponosna na to, da smo jih dobro strenirale (veliko jih ni vajenih pospravljat doma...ena punca Ines, ki je prišla iz Pariza, pravi, da doma ravno tako pušča stvari ležati vse povsod – kasneje sem izvedela, da živi v gromozanskem dvorcu sredi pariza...valda, da se pritožuje, ko more pospravit kaj...no razen tega je pa fejst punca!). med pospravljanjem smo našle še precej stvari, ki so jih pozabile punce na rookie vikendu in Nicole, ki je odšla prejšnji teden. Popoldne sem preživela klasično na gimnastiki in spinningu...pred večerjo so bile punce čisto razpuščene! Se vidi, da je zadnji dan pred odhodom domov. Po večerji so se začele priprave na večerni ples v maskah ali Halloween in July! Vse punce so sabo prinesle nekakšne kostume in maske, superca! A ekipa ni ostala na plesu, ker smo imeli frej večer in smo se odločili, da gremo v mesto...no punce so šle v avto z Evo, jaz sem pa očitno edina od naše ekipe šla z običajnim kamp prevozem...ker je šla cela naša ekipa nba drugi konec mesta v supermarkete in  trgovine, sem šla sama v froyo place in si privoščila lepo porcijo cukra :D uredila par stvari, dokler sem imela wifi, potem pa se pridružila drugim v Gyspyju...med tem so prišli še ostali iz moje ekipe a so rekli, da ne bodo ostali v mesto in grejo nazaj v kamp (lagano vam k mate avto haha) pa sem si mislila ok, i don’t care...potem je rekla ena ja dej sej mogoče pa lahko stlačm v avto, naj vprašam Evo...pa sm rekla, da ostanem...če sem že plačala svoj prevoz v mesto in je moj večer off, ga bom izkoristla v mestu in se mogoče družila še s kom drugim kot pa le z našo ekipo...potem se je Clodagh odločila, da ostane z mano...bil je lušten večer, imeli smo živo glasbo, privoščile smo si še piškotek...tako tipično ameriško! :D ko smo prišle nazaj, je naša hiška že sladko spala, upam, da so imele punce lep zadnji večer!

SOBOTA 18.7.2015:
Danes smo imeli budnico prej...takoj smo šibali na zajtrk, saj je večina otrok, ki ostajajo še naslednje 3 tedne odšla na mid-session trip prav tako je prvi avtobus z otroki v New Jersey odšel takoj po zajtrku, na njem pa je bila tudi naša Alex. :( i’m gonna miss her! Po poslavljanju smo se vrnile v hiško in se spet lotile pucanja...punce so bile tako pridne in so sodelovale pri vsem! Celo vprašale so kje lahko še pomagajo! Srčice. Upam, da so se vsaj nekaj odnesle od čiščenja in pospravljanja  v teh treh tednih! :D bile smo edina hiška, ki je bila popolnoma spucana še pred kosilom...to je pomenilo le eno stvar à frej popoldne!! :D potem so prišli Silvyjini starši...mislila je, da bo prišla samo mami pa je “na skrivaj” prišel tudi oči..tako je bila vesela, ko ga je zagledala! Such a sweet moment! Čas je tekel tako počasi, da je bilo grozno! Vmes je še deževalo tako das mo bili res vsi počasni in depresivni. Med kosilom smo oddale še eno deklino – Evo Luno, pikico, ki živi v Parizu in je prijateljica z Ines. Kasneje smo imeli hiter sestanek z Irwinom in Caroline potem pa čas za čiščenje, torej za nas čas počitka. Tako smo se dolgočasile, da smo šle kar v telovadnico malo potelovadit. Popoldne sta se v našo hiško preselili še dve counselorki Annete in Clodagh...torej trenutno je v hiški več counselork kot otrok...Celeste je na mid-session tripu, prav tako dve drugi dekleti, ki se v našo hiško priselita iz hiške 3&4 (ta bo zaprta, ker ni dovolj punc), Riley je z mamo in malim bratcem Oaklyjem odšla domov in se vrača v sredo, dve pa še oddamo jutri dopoldne. ko dobimo obe novi dekleti, bo v hiški 7 otrok in 7 counselorjev. Katastrofa...pol se pa sprašujem zakaj nobena ne dobi napitnine, fantje pa skos dobivajo denar na roke (ker sta v eni hiški le po dva counselorja...). po večerji sem bila frej, zato sem skočila v field house na wifi, da sem pričela planirati potovanja po kampu. Če bo vse po sreči, mi bo uspelo priti do Chicaga in nazaj!! Sooo happy! Zaenkrat pa je ziher le to, da bo prva destinacija Boston. Zvečer sem bila na dolžnosti v hiški...kjer bi sicer morala biti Mara, pa je ni nilo nazaj iz mesta...who knows kaj je z njo :D ker sem imela čas, sem se lotila seštevanja nujnih stroškov za potovanje...ojojo haha nič več froyo za 8$! Zdej varčujem! :D
Počasi se približujem točki, ko bom naveličana kampa, tole planiranje za naprej me je spet spravilo v dobro voljo saj se res veselim tistih dni! :) jutri bo naporen dan, tako, da se spet zgodaj odpravljam spat.

NEDELJA 19.7.2015:
Zbudili smo se v čudovito jutro. Bil je vselitveni dan in prihod novih otrok! Po zajtrku smo še malo pedenale našo hiško, vrtele muziko in prepevale! Zabava! :) pred kosilom smo oddale še zadnji dve dekleti...starši ode ne so prišli z velikim kombijem in so nam odpeljali polovico kampa! :( naši dve dekleti, dve starejši punci in dva fanta. Vsi so bili tu s pomočjo štipendije, takooo fejt otroci, se vidi, da ne prihajajo iz premožnih družin in da so se morali potruditi za to da so tukaj! Kako jih bom pogrešala! Vsi jih bomo, saj so bili eni bolj priljubljenih otrok tukaj...Moja Lucia (iz prvih dve h tednov) je jokala, ko je njena cimra odhajala...mislim, da je bil to najbolj čustven odhod otrok do sedaj...
Dopoldne smo tudi dobile dve novi dekleti...zaenkrat folgamo v redu...bomo videli zjutraj, ko bo treba pospravljat. Ena od njih je precej zbirčna. Za kosilo ni hotla jes nič! Ne vem s čim jo doma pitajo (njena mama je ravno tako izgledala precej shirana haha ampak je očitno, da so nabasani z denarjem). Torej upam, da bo začela jest, ker nima druge izbire haha po kosilu smo bili frej, saj so imeli otroci orientation hours in spoznavanje kampa. Vreme je bilo naravnost fantastično in grozno vroče, zato smo se odpravile na bazen, ki ga imamo praktično na dvorišču (verjetno prvič in zadnjič, da imam bazen pred hišo haha). Zvečer so se vrnili otroci iz mid-session tripa pa je bil kamp spet bolj živahen (je pa opazno, da je manj otrok in da je bil bil dan odhodov kar stresen). Zvecer smo imeli lige, kar je pomenilo, da imam spet gimnastiko. Hvala bogu, da imamo tokrat samo 5 deklet, večina jih je ravno prišla iz izleta, zato so bile utrujene...pa smo jim dovolile, da ne počnejo nič. Tudi jaz sem bila izmučena tako da smo raje malo klepetale. Spet je bil naš večer off, spet smo šli v mesto in spet smo si privoščili gypsy piškot (ojoj res bom pogrešala to, ko odidem od tu haha)! Lotili smo se tudi planiranja jutrišnjega dne, ko imamo frej dan...baje bomo šle peš iz kampa v mesto (ene dve urci hoje, lagano! :D)....

Več o tem, kako se je zapletel, odpletel in precej zakompliciral naš frej dan in o tem, kako so se nova dekleta spopadla z našim načinom dela v hiški 1&2 pa naslednji teden! ;)
Prav nič vam ne zavidam vročine in vlage v Sloveniji. Čeprav tudi tukaj zadnje dni trpimo noro vročino, sem res vesela, da sem pobegnila vremenu, ki ga trenutno imate doma. Če bi mi kdo rad poslal kakšen paketek ali pisemce pa naj me kontaktira za naslov, bom vesela pošiljk! :D

*D*






Ni komentarjev:

Objavite komentar