petek, 26. junij 2015

Hrana???

Glede na to, da se verjetno vsi, ki me dobro poznajo, sprašujejo od česa dejansko živim v kampu, vam bom razkrila s kakšno hrano nas pitajo :) V bistvu me je že od začetka od vseh stvari najbolj skrbelo kaj bom v Ameriki jedla...moji strahovi so se deloma uresničili...še dobro, da samo deloma. ;) V kampu imamo zajtrk, kosilo in večerjo, zvečer pa se odpre še kantina, kjer itak prodajajo vso možno sranje, da se otroci neomejeno (kokikor kuponckov imajo) bašejo in valda celi sugar high potem v posteljo...hvala bogu, da imam starejše punce, ki se znajo obnašat :)





Američani so res posebni haha za zajtrk je ponavadi na voljo nekaj od tega: krompirjevi kroketki (pohani seveda), pečen krompir, slanina, palačinke, jajca (ki nimajo ravno pravega okusa po jajcih, hranilne vrednosti pa tudi ne), potem lahko vzamemo toast (vcasih ceko polnozrnatega...ceprav se bojim, da ta ni videl prave polnozrnate moke haha), včasih tudi bombetke, mleko z 2% maščobe, ki je res ogabno (voda pobarvana na belo in totalno brez okusa po mleku), pa sadni jogurt, ki je itak sam cuker (ga še nisem probala in ga tudi ne mislim), "marmeladke" ter seveda mavrični kosmiči in peanut butter. Hvala bogu, da imamo cel dan na voljo sadje!! Jaz običajno zjutraj najprej pojem jabolko, ker jim v vsej tej hrani res manjka vlaknin, sama jabolka pa v bistvu sploh niso slaba po okusu. Potem pa vzamem še malo tistega kar je na voljo. Barva, ki prevladuje na krožnikih otrok je itak rjava. Grozno je, ko gledam kako malo pojejo in koliko hrane zmečejo v smeti pa so še vedno debeli (taki se zlahka najdejo tudi v športnem kampu kot je naš)...američani so res zbirčne metke! Ampak takoj opaziš zakaj je dejansko toliko debelih ljudi...njihove navade so popolnoma nepojemljive za nas Evropejce (in Avstralce) s čimer se strinjajo tudi ostali sodelavci...kalorije si nabijajo s sokovi mavričnih barv, solatnimi prelivi in raznimi sirupi...praktično pri vsakem obroku. Edino kar se barvastega znajde na njihovih krožnikih so mavrični kosmiči :)
Kaj najbolj pogrešam pri zajtrku? OVSENE KOSMIČE IN PROSENO KAŠO!!

 

No pri kosilu bom začela z dobrimi stvarmi...pojem veliko solate in kumar. Vedno je med glavnimi jedmi tudi zelenjava npr. koruza, grah (bolj kot ne skuhana v maslu) in brokoli...na mojem krožniku je vedno največ zelenjave. Za glavno jed dobimo nekaj od tega: lazanja, mesne kroglice, makaroni, improvizirana mehiška in kitajska hrana, piščanec, piščančji medaljoni, krompirjevi kroketki, tudi pire krompir, pica, "pleskavice" in mc'donalds verzija bombetke za hamburgerje, hrenovke, makaronove solate in tunin ali jajčni "namaz" ...vedno si lahko vzamemo tudi toast in arašidovo maslo.....katera barva prevladuje na krožnikih otrok? Ni potrebno trikrat ugibat...rjava. Ponavadi si vzamejo tudi zelenjavo ali solato, ampak gre vecina kar v smeti.  Zame je zelenjava zakon!! :D kaj pa najbolj pogrešam? Normalen pire krompir, žitarice in zelenjavo ne kuhano v maslu haha predvsem pa pogrešam barve na krožniku. Res je dejstvo, da vsa ameriška hrana izgleda isto.

Za večerjo navadno dobimo nekaj od zadev, ki so naštete pri kosilu. Tudi takrat večinoma jem solato in zelenjavo in nekaj ostalega. Za večerjo najbolj pogrešam svojo penasto zmešano skutico z banano, žličko domače jagodne marmeladke, kokosom in kakavom *.*

Mislim, da imam prav patološki strah pred ameriško hrano haha naši fantje so pa itak v nebesih in se gladko bašejo z vsem kar dobijo. Pred parimi dnevi sva se pogovarjali s so-counselorko in sva "ugotivili", kako je vse istega okusa, brez vlaknin, cuker in maščoba all the way. Mleko brez vsake hranilne vrednosti... začeli sva razmišljat, da bi si šli kar kupit kakšne vitamine in minerale za dnevno dozico zdravja. No mislim, da še nisem tako daleč...bomo videli v roku parih tednov :) amapk se mi zdi, da sem že začela opažati posledice slabe hranilne vrednosti te hrane...ker sem resnično lačna kmalu po obroku...in to ne tako "v glavi" ampam tako, da dejansko čutim lakoto...ne vem ali je to zato, ker res pokurimo ogromno čez dan in s telovadbo (cirkus je hudičevo naporna stvar) ali zaradi česa drugega (mogoče nadpovprečno obremenjevanje možganov ob vsem tem razmišljanju, govorjenju in poslušanju angleškega jezika??)...tole bom še spremljala in poročala kakšne bodo ugotovitve in počutje.

Kar se pa tiče hidracije in tekočine...otroci pri obrokih večinoma pijejo sokove drugače pa vodo. Ta je pitna in jo ves čas tudi normalno pijemo (vsaj mi Evropejci). Slišala sem, da naj bi bila voda iz pipe v Ameriki ogabnega okusa...meni se sploh ne zdi tako, da vsaj s tega vidika nimamo problemov.

Pred časom sem se odločila, da bom v kamp pritihitapila evropske krekerje, ki sem jih hvala bogu našla v enem od marketov...sicer so res dragi v primerjavi z drugim, ampak je vredno. Zdaj sem vesela, da si za zajtrk lahko privoščim tudi to! :D yaaay

Zaenkrat bo to vse iz moje strani...v nedeljo pridejo novi otroci in pravi pravi kamp se začne! :)

Pozdravčki iz drugega konca sveta in upam, da uživate vsaj pol toliko kot jaz! ;))

*D*

Ni komentarjev:

Objavite komentar